The Art of Healing – A Healing Example II

By
Merel Burggraaf horse equine horses healing art

Healing, the horse chooses to lower his head. My hand is only lightly touching him.

(Dutch translation? Scroll down.)
A while ago there was this little mare who walked at me (even though someone held her with a rope and halter) when I was talking with someone. The mare wanted a healing, she licked the palms of my hands. I couldn’t respond to it straight away, but after the conversation I walked to the ‘ owner’ of the mare and asked if she was okay with me giving a healing to her pony. She was happy with it so I started. I first made contact with her energy. She felt like a very sweet, soft mare. I felt drawn to her sacral chakra, and also her root chakra. I gave her healing energy and the mare sighed and yawned. Then I kept feeling and seeing two things. It confused me a bit because it were two similar things. I didn’t want to mix up the information,Β so didn’t share my information with the woman yet.

I walked to the pony’s head and kneeled so I could look at her eyes. There was fluid running down her eyes, like tears but a bit thicker. I spoke with the woman about the ‘tears’. She’s had this condition since several weeks and she went to the vet. The vet thought her tear-ducts were t0o tight. In our opinion that would be strange because she didn’t have this problem before. Anyway, when I saw the tear-like fluid I felt I could share the information I received when I was giving healing to the sacral chakra. I told the woman that her mare missed a foal and asked if she ever had a foal. The woman confirmed that she had a foal but that the foal was stillborn. Then I said that she was missing her buddy, but that this confused me because she was also missing her foal. But again the woman could confirm that the mare lost her best buddy several weeks ago and that she really suffered from it. While we were talking I gave healing on her heart chakra and her face around the eyes.

It felt like the mare suffered from her loss. She felt sad. The little mare looked more relaxed after the healing and the woman was amazed by the information her pony shared. Horses may live in the Now, but that doesn’t mean they don’t miss their loved ones. The ‘owner’ Β can help her mare further. Maybe with a new buddy?

Next healing post will be about the beautiful horse at the other side of the ocean!

Love,
Merel
ps.Β  It’s always important to call a vet. Healing is complementary care.

DUTCH
Een tijdje geleden stond ik te praten met iemand toen er een kleine merrie op me af kwam gelopen, ondanks dat ze werd vast gehouden met een halster. Ze likte mijn handpalmen en wilde een healing. Ik kon er niet gelijk op reageren, maar toen ik klaar was, ben ik naar haar toe gegaan. Ik vroeg de ‘eigenaresse’ of ik haar pony een healing mocht geven en zij vond het goed. Nadat ik contact had gemaakt met haar lieve, zachte energie, voelde ik me naar het sacraal chakra toegetrokken en ook naar de basischakra. Ik gaf daar healing en voelde twee gevoelens/beelden opkomen. Deze twee boodschappen leken zoveel op elkaar dat ik niet zeker wist of ik het door elkaar haalde en daarom deelde ik het nog niet met de vrouw.

Vervolgens ging ik naar het hoofd van de pony en knielde zodat ik ook in haar ogen kon kijken. Het viel me op dat er een soort traanvocht uit haar ogen liep, alleen wat dikker. Ik sprak er met de vrouw over. Ze was ermee naar de veearts geweest en die had gezegd dat mogelijk de traanbuizen te smal zijn. Dit vonden wij zelf vreemd aangezien ze deze klachten pas sinds enkele weken had. Ik ging verder met de healing en de gedachten die ik bij het sacraal chakra had, bleven opkomen. Ook de tranen bracht ik ermee in verband. Ik besloot daarom de informatie te delen en vroeg of de merrie ooit een veulen had gehad omdat ze aangeeft een veulen te missen. De ‘eigenaresse’ liet weten dat de merrie inderdaad een veulen heeft gehad, maar dat het dood geboren was. Dat is ook voor een paard natuurlijk verdrietig. Daarna vertelde ik het andere deel van de informatie, namelijk dat de pony haar maatje mist, maar dat ik er niet zeker van was omdat ze ook aangaf een veulen te missen. Hierop zei de vrouw dat haar pony inderdaad haar beste maatje enkele weken geleden was verloren en dat ze daar behoorlijk veel last van had. Terwijl we hierover spraken gaf ik healing op haar hart chakra en op haar gezicht rond de betraande ogen.

Na de healing voelde de pony wel wat opgeklaard. Paarden hebben vaak zo’n hechte band met hun veulens en met kuddemaatjes. Het is in mijn ogen alleen maar logisch dat ze verdriet hebben als zo’n dierbaar paard wegvalt. Deze vrouw houdt in ieder geval echt veel van haar pony. Hopelijk kan ze zorgen voor een nieuw maatje voor de pony.

De volgende keer blog ik over het paard aan de andere kant van de oceaan!!

Liefs Merel
Ps. laat altijd een veearts komen als er iets met je paard aan de hand is. Healing is aanvullende zorg.